Sunday, November 28, 2010

26.11.2010

4.40 p.m
Dah masuk maghrib. Bertolak balik dari rumah Ummu Abdul Aziz. Singgah kedai sekejap beli jus epal sebab nak bagi minum pada tetamu yang terpaksa kena tinggal berdua kat rumah 4 tingkat saya tu. Lagipun kat rumah tu tiada air yang best untuk diminum. huhu. Sampai-sampai kasut kat luar rumah ada 2 pasang je. Maksudnya tetamu tak balik lagi. Nak bukak pintu tak boleh. Ah sudah. Takkan kunci rosak kot. So, tekan la loceng. Harap-harap diaorang dengar. Kalau tak, memang kena buat medical check-up la lepas ni. 

Tunggu punya tunggu, tak bukak-bukak lagi. Start la monolong dalaman, 'haishh. mane diaorang ni???? nak masuk rumah!!! (sambil menghentakkan kaki macam budak satu bulan tahun)'. Tiba-tiba pintu terbuka and the rest is history.

Happy birthday to you

Happy birthday to you

Happy birthday to RASHIDAH

Happy birthday to you.....


Seriously rase happy sangat-sangat. Terkejut, tergamam, rasa nak pengsan, terharu, rasa nak nangis tapi air mata tak nak keluar pulak. Hehe. Langkah kaki nak masuk rumah terus dapat kejutan macam tu. Ramai pulak tu yang datang. Pandai betul diaorang plan. Kasut kat luar ada 2 pasang je tapi kat dalam rumah rupanya ada 12 orang!!!

Sebelum ni tak pernah celebrate macam ni dengan kawan-kawan because my besday was on 26th. Time sekolah dulu dah start school holiday dah. So, mana ada celebrate dengan kawan. Biasanya dengan family je. 1st time sambut dekat sekolah pun time form 5. Tapi time tu tengah SPM, mood besday tak jumpa. Mood BIOLOGY pulak yang jumpa. Huhu. So, even tahun ni 1st time tak dapat sambut dengan family tapi tetap rase best jugak sebab ada kawan-kawan yang best dekat sini. Sambut same-same. Memang kenangan yang tak dapat dilupakan. Insya Allah kalau tak amnesia, sampai mati akan ingat kenangan ni.


Thanks to all my friends 
Specially dedicated to :-
mariam
asma'
nadia
amirah
nad
syifa'
isma
timme
sakinah
tasnim
sebab celebrate besday saya
i really appreciate it
LOVE you all very much!!!! muahhh... 


p/s-credit to'izzati for the pic

semuanya sedap-sedap belaka.
 bertuah dapat kawan-kawan macam ni.
 tak kebulur nya hidup. hehe.


present from asma', mira and nadia

thanks to all of you ;)


Semua makanan sedap-sedap. Kalau Chef Wan ada, memang dia bagi thumbs up. Silap hari bulan bagi title 'Chef Bertauliah'. Hehe. Kitaorang melantak nasi impit + masak lodeh, spagetti bolognaise, cheesecake, kinafah dan getuk ubi. Haa. Nampak yang kat atas meja tu. Memang terliur habis la. Western food ada. Masakan Melayu pun ada. Manisan Arab pun ada. Memang variety sungguh. Apatah lagi perut kitaorang boleh je baham semua makanan. Hehe. 

After all, rasa happy + bersyukur sebab dapat kawan-kawan yang best macam diaorang semua. Harap ukhwah kami kekal abadi. This is the most valuable value yang ada dekat Jordan ni. Thanks to all my friends. 

3 comments:

  1. muhamminnuraqilahDec 3, 2010, 5:28:00 AM

    getuk ubi?mana korang dapat ubi!!rindduuuuuuu T.T

    ReplyDelete
  2. mahirah~nak datang sini la...hehe...
    muhammin~kat pasar byk je...kat umah ni de 2 ketul ag...haha...

    ReplyDelete