Monday, May 7, 2012

JJCI 5 - Aqabah (Family Day, Dinner & Meeting)

4 Mei, Aqabah - Badan Kebajikan Mahasiswa Pahang Jordan yang lebih dikenali dengan nama BKMPJ telah mengadakan Program Trio di pantai Aqabah baru-baru ini. Program yang menggabungkan Hari Keluarga, Annual Dinner dan Annual Grand Meeting ini disertai oleh anak-anak negeri Pahang yang sedang menuntut di Jordan. Seramai 89 orang telah menyertai program tersebut termasuklah seorang kanak-kanak cilik yang bernama Jannah. Program yang diadakan selama 2 hari ini bertujuan untuk mengeratkan ukhwah di antara ahli-ahli BKMPJ. 

pehhpehhpehh. adagayapembacaberitatv3tak? kehkehkeh.

4 & 5 Mei baru-baru ni, BKMPJ buat Family Day. Tahun lepas ada buat jugak tapi sy tak join sebab balik Malaysia. Tahun ni, diaorang buat before Spring holiday. So, boleh la join kan walaupun next week dah final exam. Hewhewhew.

Kitaorang bertolak malam 3 Mei tu sebab perjalanan 6 jam. So, tido atas bas je la kan. Habis lenguh sakit satu badan. Tapi bila dah sampai, hilang semua kelenguhan kesakitan tersebut. Sangat ajaib! Haha. Pantai Aqabah ni tak la secantik pantai kat Malaysia tapi boleh laaaaa. Sekurang-kurangnya terubat rindu nak main air. Ahhh rindu Cherating.Time ni ice breaking.

Ice breaking lelaki.

Main pecah-pecah belon.

Berehat sebentar bersama Swissroll dan air kotak.

Orang lain semua pakai baju Pahang (hitam putih) tapi ada sorang mahkluk tu tersesat tak beli so, pakai tudung pink menyala. Hewhewhew.

Pertandingan buat sesuatu yang menggambarkan negeri. Kitaorang kena buat pasal Lipis. Mercu tanda Lipis yang terkenal ialah 0 km.

Yosh! Bergerak Bersama BKMPJ 2012

Petang tu berehat. So, lepas tido terus gerak keluar gi pantai. Kempunan sangat nak main air, so time ni kita enjoyyyy!!!! Tapi sepanjang kat pantai, perempuan dewasa(?) yang mandi pantai hanyalah sy seorang. Huhu. Malunya i! Lain-lain semua budak-budak & orang laki je. But who cares *sambil hayunkan rambut ke belakang dan kening terangkat-angkat*Mula-mula paras lutut, then paras pinggang, pastu basah satu badan terus. Mujur tak masuk kepala je sbb anak tudung tak bawak spare & tak dilupakan sebab ada topi cantik atas kepala. *nak posing kan. Kena la ada topi penambah perisa* Kalau tak, lama dah rendam kepala.


Malam tu Annual Dinner. Ada tayangan, makan seafood, kuiz, anugerah pakaian tercantik dan anugerah kecemerlangan.

Kawan-kawan saya yang cute!

Bersama dengan AJK kuat BKMPJ. Kawan baik saya di Jordan:). Kitaorang sama sekolah rendah - time tu tak la baik sangat dengan dia. Then jejak kasih di Jordan. Dunia ini sesungguhnya amat kecil.

Ni hadiah cabutan bertuah. Tapi sesungguhnya saya amat tak bertuah malam tu. Selalu tak bertuah. Sigh.

Esoknya Annual Grand Meeting. Yeah, meeting adalah perkara yang membosankan tahu. Mujur saya jadi AJK so rasa berguna la jugak pergi AGM tu.

Jaga pendaftaran. Ahhh semua buat muka comel. Harap jangan terpikat semua.

Last picture before leaving.

Last picture for this year.

Alhamdulillah dah habis dah Program Trio BKMPJ ni. Before balik, singgah di balad = pekan Aqabah untuk beli kekacang dan coklat sebab murah. Macam Langkawi la lebih kurang. Hasilnya ----->

You will never thought that these batu-like shape are chocolates yang sangat sedap! 

No comments:

Post a Comment